Skrzynka wysyła ale nie odbiera maili
... / Skrzynka wysyła ale nie o...
BMPCreated with Sketch.BMPZIPCreated with Sketch.ZIPXLSCreated with Sketch.XLSTXTCreated with Sketch.TXTPPTCreated with Sketch.PPTPNGCreated with Sketch.PNGPDFCreated with Sketch.PDFJPGCreated with Sketch.JPGGIFCreated with Sketch.GIFDOCCreated with Sketch.DOC Error Created with Sketch.
Question

Skrzynka wysyła ale nie odbiera maili

by
MalgorzataP1
Created on 2021-07-15 13:02:22 (edited on 2024-09-04 14:23:15) in MX Plan

**Tło:**
Aktualnie jestem właścicielem 4 domen. Kiedy kupowałam pierwszą z nich (nazwijmy ją umownie abc), w marcu tego roku, przypisałam do niej płatny hosting z 10 kontami e-mail w pakiecie.
Ostatnią z domen (nazwijmy ją xyz) kupiłam w czerwcu.

Z racji, że miałam już opłacony hosting, nie kupowałam nowego, tylko przypisałam ją do tego istniejącego. Dziś, do domeny xyz chciałam założyć konto mailowe.
Przekopałam pół internetu w poszukiwaniu informacji o tym jak "przekazać pakiet kont mailowych" z domeny abc do xyz. Niestety nie znalazłam odpowiedzi. Dlatego zamówiłam kolejny, darmowy hosting z 1 darmowym kontem e-mail do domeny xyz.
**Mam więc teraz przypisane 2 hostingi do domeny xyz** . Z tego pierwszego- płatnego- korzystam do obsługi strony, a drugi jest przypisany do skrzynki mailowej. I z tego pewnie bierze się mój problem.

**Problem**
Skrzynka która jest założona w domenie xyz wysyła maile ale ich nie odbiera.
Wyrzuca komunikat "Twoja wiadomość nie została dostarczona na adres: kontakt@xyz.pl, ponieważ serwer zdalny jest nieprawidłowo skonfigurowany. Więcej informacji znajdziesz w szczegółach technicznych poniżej."
Odpowiedź otrzymana z serwera zdalnego:
554 5.7.1 : Relay access denied

Żadnych haseł ani ustawień nie zmieniałam. Wszystko jest tak jak się to "fabrycznie" ustawiło.
Jak i gdzie to wszystko pozmieniać, żeby działało?

Replies are currently disabled for this question.